Premium Mustavuoren rangaistuslaitos

Keskustelun alueella 'Palvelinlista: Suomalaiset Minecraft palvelimet' aloitti Pilvinen, 6.3. 2017.

Tunnisteet:
 1. Pilvinen

  Pilvinen Henkilökunta Ylläpitäjä Valvoja

  [​IMG]

  Mustavuoren rangaistussiirtola
  P.O. BOX 11314, Mustavuori.info
  Mustavuori

  Johdanto

  Mustavuori on vuoteen 1930 sijoittuva adventure modessa pelattava vankilaroolipelipalvelin, jossa pieni osa pelaajista on vartijoita, suurempi osa pelaajista on rangaistuslaitoksen vankeja ja loput pelaajat ovat vierailijoita.

  Mustavuoressa ei varsinaisesti ole whitelistiä, mutta tilarajoitusten vuoksi vangeiksi ja vartijoiksi tarvitsee hakea. Vangiksi tai vartijaksi haetaan tällä hetkellä julkisesti Mustavuoren keskustelupalstalla. Myöhemmin paikkaa voi hakea suoraan palvelimella.

  Vankilassa on 96 sellipaikkaa, mikä tarkoittaa sitä, että kun kaikki paikat täyttyvät, niin vankia ei pääse pelaamaan ennenkuin epäaktiivisia vankeja vapautuu vankilasta tai nykyiset vangit ovat kärsineet tuomionsa loppuun.

  Vartijoiden ja vankien määrä suhteessa toisiinsa on tarkoitus pitää 1:10 - 1:5 välillä, joten vartijapaikkoja on tarjolla huomattavan rajoittuneesti ja paikoista on kovempi kilpailu.

  Odotettavasti palvelimen pelaajakannan vaihtuvuus tulee olemaan suurta, joten vartija- ja etenkin vankipaikkoja tulee kuitenkin olemaan jatkuvasti saatavilla.

  Esittely

  Pelaaminen Mustavuoren rangaistuslaitoksessa pyörii vankien arjen ja sosiaalisen vuorovaikutuksen ympärillä. Vankilasta voi paeta eikä se ole välttämättä edes kovin vaikeaa, mutta pakeneminen ei ole vankilapalvelimen kantava ajatus - vankilasta pakenevat vangit eivät pääse palvelimelle takaisin ja menettävät vankipaikkansa.

  Vankilan henkilökunta

  Vartijoiden ja rangaistuslaitoksen muun henkilökunnan tavoitteena on täyttää velvollisuutensa ja pelata heille määrättyä roolihahmoa parhaan taitonsa mukaan. Henkilökohtaisista elämän ongelmista selviytymisen lisäksi kurittomista vangeista täytyisi pitää huolta ja heidän hyvinvointinsa tulisi turvata.

  Vankila laitoksena

  Vankila saa valtiolta rahaa jokaisesta vankilassa olevasta vangista. Mutta vankien ylläpito maksaa rahaa. Välineet ja varusteet maksavat rahaa. Vankien työpajat ja koulutus maksaa rahaa. Ja kaiken päälle henkilökunnan palkatkin pitäisi maksaa sekä lämmitys, sähkö ja vesi.

  Huonosti käyttäytyvät vangit ja vartijat maksavat rahaa, kuvernööri hengittää niskaan ja uhkaa leikata rahoitusta jos vankilan väkivaltaisuudet vuotavat julkisuuteen. Rahoituksen puute vaikuttaa vartijoiden ja vankien moraaliin ja kiristää vaikeaa tilannetta entisestään. Yritetäänkö säästää leikkaamalla vartijoiden varusteista tai palkasta ja ajetaan heidät syvemmälle ahdinkoon? Yritetäänkö säästää poistamalla spaghetti ja lihapullat vankien ruokamenusta ja kasvatetaan mellakan mahdollisuutta?

  Vankilan johtopäätökset ja tapahtumat vaikuttavat moraaliin ja mielialaan vankilassa, jotka puolestaan ohjaavat sitä miten vankien ja vartijoiden odotetaan toimivan. Pelaajien tiedossa on yleiskatsaus vankilan tunnelmasta, eri jaostojen suhteista ja he saavat ajoittain ohjeita kuinka heidän suositellaan ja odotetaan toimivan roolihahmossaan.

  Vangit

  Jokaisella vangilla on oma tarinansa. Vankilassa on jo saavuttaessa ystäviä ja vihollisia. Vankilan jengit voivat taata uusien vankien turvallisuuden, mutta tuovat myös uusia vaaroja ja voivat vetää vangin yhä syvemmälle rikoksen polulle ja ihmisluonnon pimeisiin paikkoihin. Henkilökunta, jonka tehtävänä pitäisi olla turvata vankien hyvinvointi ja turvallisuus eivät aina välitä ja heilläkin on oma mutkikas elämänsä ja persoonansa.

  Vankien tehtävä on selviytyä vankilan arjesta, pysyä poissa vaikeuksista ja ajaa omaa etuaan roolihahmonsa luonteen mukaisesti ja täyttää olemassaolevat velvollisuutensa.

  Rutiini

  Rutiini on tärkeä osa vankilaelämää. Tietyt asiat tapahtuvat tiettyyn aikaan ja antavat tilaisuuden erilaisiin asioihin. Rutiini Mustavuoren rangaistuslaitoksessa seuraa osittain oikean elämän aikoja - yöllä vangit ovat lukittuna selleissään ja aamulla heidät päästetään ulos. Ruoka-aikaan syödään ja ulkoilulle ja muulle aktiviteetille on oma aikansa. Vangit ja vartijat spawnaavat aina omille spawneilleen poistuessaan palvelimelta ja saapuessaan takaisin. Tämä takaa järjestyksen säilymisen vankilassa.

  Raha ja selviytyminen

  Raha ja selviytyminen ajavat monia keskeisiä asioita Mustavuoressa - sekä vankien että henkilökunnan osalta. Vartijalla voi olla historiassaan uhkapelivelka ja hänen edessään on vaikeita päätöksiä kuinka saada rahat riittämään. Jollain vangilla voi olla vaimo, joka on tottunut odottamaan tiettyä elintasoa ja uhkaa lähteä nostelemaan, mikäli vanki ei kykene sitä enää tarjoamaan. Jokin rikollisjärjestö vankilan ulkopuolelta voi vaatia vankia tekemään asioita. Kaikilla valinnoilla on seuraamuksensa ja yleensä mitkään niistä eivät ole hyviä.

  Pelaaminen vankilapalvelimella

  Vankilapalvelimella pelaaminen on erilaista kuin mihin monet Minecraftin pelaajat ovat tottuneet. Se on lähempänä strategiapeliä tai shakkia kuin actiontäytteistä seikkailua. Asioiden toteutumisessa voi kestää pitkiä aikoja ja joskus pelisessioita on päivän aikana useita ja ovat lyhyitä ja välissä on paljon odottelua ja taas odottelua. Siirron tekemistä ja vastapuolen siirron odottamista.

  Koko peli tapahtuu pienellä alueella ja on pelaajalähtökohtaista ja voi vaatia usein toiminnan koordinoimista muiden pelaajien kanssa etukäteen.

  Mustavuoressa pelaaminen muistuttaa jossain määrin Tamagotchi tai Pou pelejä joissa huolehditaan virtuaalisista lemmikeistä, paitsi että Mustavuoressa nukkuminen tapahtuu sellissä, sairaana ollaan vankilan sairasosastolla, virkistyksenä toimivat laittomat huumeet ja rangaistuksia ja ulkopuolisia paineita on paljon.

  Kyseessä on kuitenkin tylsä ja hidastempoinen peli, joka vaatii pitkäjännitteistä suunnittelua ja strategista asennoitumista. Jos palvelimelle saapuu asenteella "tulen tänne nyt, pelaan 3 tuntia ja saavutan upeita asioita", niin tulee pettymään. Saatat esimerkiksi viettää sen koko 3 tuntia lukittuna selliin, koska on yö ja yöllä vangit nukkuvat.

  Pienet rutiinit, ankeasta arjesta selviytyminen ja oman hyvinvoinnin ylläpitäminen ovat tärkeässä asemassa Mustavuoressa.

  Pystytkö lusimaan kakkusi loppuun ja selviytymään elämässä vankeuden jälkeen? Palaatko rikoksen tielle? Pääsetkö irti rikollisjärjestöjen puristuksesta? Nousetko huipulle? Saatko velkasi maksettua?

  Tarinoita on monia ja kaikki niistä toinen toistaan kamalampia.

  Ominaisuudet

  - Zenchat. Paikallinen säteellä toimiva tarina-/dialogipohjainen chat, joka tukee puhetta, kuiskaamista ja huutamista. Ääni vaimenee etäisyyden kasvaessa ja puhe muuttuu epäselväksi. Ääntä vaimentavat myös esteet kuten seinät yms.
  - Spawnaus. Tukee omiin selleihin spawnaamista vangeilla.
  - Roolit. Pelaajat voi asettaa ennaltamäärättyihin rooleihin, esim Vartija, Vanki, jne.
  - Ovet. Kalteriovet aukeavat redstonella (ihanteellinen ratkaisu) tai avaimella (koska kukaan ei voi päivystää valvomossa kokoajan). Ovet menevät myös itsestään kiinni kulunvalvonnan tehostamiseksi.

  Suunnitelmat

  - Raha ja sen tarve.
  - Hygienian tarve.
  - Taustatarinat ja roolihahmot.
  - NPC vierailijat.
  - NPC puhelut.
  - Vastahakoisten vankien kuljettaminen.
  - Nälkä joka seuraa vuorokausirytmiä.
  - Tajuttomuus.
  - Sähkötuoli.
  - Huumeet.
  - Itsevalmistetut vankila-aseet.
  - Ampuma-aseet.
  - Pyykinpesu.
  - Työpajoihin osallistuminen.
  - Mieliala vankilalla.
  - Jengit.
  - Ennaltamäärätyt tehtävät, tapahtumat ja niiden vaikutukset.
  - Tavaroiden piilottaminen.
  - Itsevalmistetut ja muut työkalut.
  - Ruuanvalmistus vangeille.
  - Mielisairaalaosasto ja rauhoittavat lääkkeet.
  - Oman hyvinvoinnin hoitaminen erilaisilla keinoilla, hyvillä ja huonoilla.
  - Eristyssellien spawnauksen hallinta.
  - Vankilalle matkustaminen autolla.
  - Mustavuoren kylä.
  - Vankilan kantiini vangeille.
  - Paikkojen likaantuminen ja siivoaminen.
  - Vangin ja vartijoiden vaatteet.
  - Veriset vaatteet.
  - Likaiset vaatteet.
  - Tavaroiden sujauttaminen kaltereiden läpi.
  - Ruumiintarkastukset.
  - Tavaroiden tilaaminen vankilalle (henkilökunta)
  - Postin kulkeminen, kirjeet vangeille.
  - Vankilan talous, palkat ja kulut.
  - Väkivaltaisuuksien ja huonon median vaikuttaminen rahoitukseen.
  - Ihmiskokeet vangeilla.
  - Graffitit ja töherrykset.
  - Poissa palvelimelta oleminen vaikuttaa negatiivisesti pelihahmon hyvinvointiin ja statukseen vankilassa.
  - Vankeustuomioille rajallinen kesto.
  - Uhkapelaaminen. Ehkä black jack.

  Yhteystiedot

  EDIT:

  Annan mennä vanhaksi ton mustavuori domainin, jatkossa voi käyttää osoitetta:
  vps384000.ovh.net

  Varsinaista vankilapalvelinta ei ole enää linjoilla, mutta tää jatkaa random testikäytössä toistaiseksi.

  Palvelin:
  mc.mustavuori.info

  Web:

  https://www.mustavuori.info

  Keskustelupalsta:

  https://www.mustavuori.info/keskustelupalsta/
   
  Viimeksi muokattu: 28.2. 2019
 2. Liimaaja

  Liimaaja Jäsen

  Paras palvelin, mahtavaa, tykkään, kyllä, jatkoon. :-))))
   
 3. Pilvinen

  Pilvinen Henkilökunta Ylläpitäjä Valvoja

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 14.3. 2017
 4. Pilvinen

  Pilvinen Henkilökunta Ylläpitäjä Valvoja

  [​IMG]
  Vanki. Masentaako ja tuntuuko elämäsi yksitoikkoiselta ja merkityksettömältä?
  Oletko jo harkinnut kaiken päättämistä ja missään ei näy valoa? Eikö siviilielämä
  sopinut sinua varten ja ajauduit huonoon seuraan ja huonoihin ratkaisuihin?

  Silloin Mustavuoren rangaistuslaitos voi olla sinua varten! Meillä
  on käytössä uusimmat kokeelliset lääkitykset ja kurinpitotekniikat vankeinhoidossa.
  Meillä tehdään kaltaisistasi onnettomista ja rikollisen kieroutuneista paskasäkeistä
  kunnon kansalaisia - vaikka se tappaisi sinut!

  Kysy oman vankilasi johtajalta oletko oikeutettu siirtoon - haluathan tulla terveeksi?
  Kyseessä on sinun tulevaisuutesi!

  Hae jo tänään.

  "Mustavuori - Ei ole rakkautta ilman kuria. Ja me väliltämme."

  Mustavuoren rangaistuslaitos
  P.O. BOX 11314, Mustavuori.info
  Mustavuori
   
  Viimeksi muokattu: 17.3. 2017
 5. Pilvinen

  Pilvinen Henkilökunta Ylläpitäjä Valvoja

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 9.3. 2017
 6. Pilvinen

  Pilvinen Henkilökunta Ylläpitäjä Valvoja

  Mustavuoren rangaistuslaitoksen remontti edistyy aikataulusta edellä. Vankilassa tulee olemaan remontin valmistuttua 96 vankipaikkaa ja töitä riittää noin 10-20 vartijalle. Myös vierailijoita aletaan jälleen vastaanottaa normaalisti vankilan avauduttua.

  Vankipaikkojen rajattu määrä edellyttää, että rikollisten tausta ja rikoshistoria täyttää vankilan vangeilleen asettamat kriteerit. Mustavuoren rangaistuslaitos toimii loppusijoituspaikkana lähinnä pitkäaikaisille korkean riskin vangeille ja ongelmallisille tapauksille, jotka eivät ole pärjänneet avoimemmassa vankilaympäristössä. Mustavuori ei ole kuitenkaan huippuluokan suljettu laitos, joten otamme vain vankeja joilla on aitoa toivoa kuntoutuksesta. Toivottomat tapaukset ja vangit, jotka ovat täysin kykenemättömiä noudattamaan määräyksiä tai jotka osoittautuvat vaaraksi muille vangeille ja vartijoille siirretään huippuluokan suljettuihin laitoksiin, joilla on paremmin valmiuksia ja resursseja käsitellä tämänkaltaisia tapauksia.

  Vartijoiksi otetaan mielellään ansioituneita Maailmansodassa palvelleita veteraaneja ja korkein suosituksin tulevia hakijoita, joilla on kattava kokemus vankeinhoidon tai turvallisuuspalveluiden aloilta.
   
 7. Pilvinen

  Pilvinen Henkilökunta Ylläpitäjä Valvoja

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 18.3. 2017
 8. HappyHunteri

  HappyHunteri Aktiivinen jäsen

  Pitäiskö tuoss näkyä jokin kuva? Mulla näkyy vaan punainen raksi valokuvamerkin päällä
  Edit: Ai, nyt näkyy
   
 9. Pilvinen

  Pilvinen Henkilökunta Ylläpitäjä Valvoja

  Se ei jostain syystä toiminut webpalvelimelta, jouduin laittamaan snaggyyn kuvan. Xenforo ei tykännyt.
   
 10. Pilvinen

  Pilvinen Henkilökunta Ylläpitäjä Valvoja

  Whitelist on poistettu. Palvelin on nyt avoin kaikille vierailijoille, mutta edelleen keskeneräinen.
   
 11. Pilvinen

  Pilvinen Henkilökunta Ylläpitäjä Valvoja

  [​IMG]

  Oletko harkinnut uraa vankeinhoitoalalla? Mustavuoren rangaistuslaitos palkkaa nyt kokeneita vartijoita haasteellisiin tehtäviin. Vankilamme on yksi maailman kehittyneimpiä ja tarjoamme kaikille työntekijöillemme maksuttoman hammashuollon. Postita hakemuksesi meille ennen 23. elokuuta 1930.

  Mustavuoren rangaistuslaitos
  P.O. BOX 11314, Mustavuori.info
  Mustavuori
   
 12. Pilvinen

  Pilvinen Henkilökunta Ylläpitäjä Valvoja

  Eka viesti päivitetty kunnon johdannolla.
   
 13. Oka

  Oka Aktiivinen jäsen

  Mustavuoren rangaistuslaitoksen vartija Oka kurittaa vankeja armotta. Muutamia kuvia:
  [​IMG]
  Vartijanimitys:
  [​IMG]
  Vankilanjohtaja herra Pilvinen käväisi vielä illansuussa tarkistamassa paikat:
  [​IMG]
  Vaarallinen rikollinen Porkkana64 tappoi useita vartijoita mutta lopulta hänet saatiin kiinni ja selliinsä
  [​IMG]
  Mestarimme Ilkkadx, kaikkien vartijoiden isä, esittelemässä vankilaa vierailijakarhulle
  [​IMG]
  MineWarrior98 sairastui vaaralliseen, siis erinomaiseen ''nalletautiin''. MW98 rupesi muuttumaan pikkuhiljaa nalleksi! Tasssu ja Oka1 vartijat veivät hänet sairastuvalle. MW98 oli täysin sekaisin ja riehui niin pahasti että hänet vietiin sieltä pois.
  [​IMG]
   
 14. Pilvinen

  Pilvinen Henkilökunta Ylläpitäjä Valvoja

  Ok lisäsin ominaisuudet ekaan viestiin.
   
 15. Kahvipapu

  Kahvipapu Jäsen

  Kuulostaa laadukkaalta Mine servulta. Jatka samaan malliin! Ois kiva jos tavaroita vois piilottaa seinissä oleviin rakoihin.:grinning:
   
  Viimeksi muokattu: 24.3. 2017
 16. UltraGhost321

  UltraGhost321 Uusi jäsen

  Onkos vielä käynnissä?
   
 17. Pilvinen

  Pilvinen Henkilökunta Ylläpitäjä Valvoja

  Kyllä. En ole ehtinyt koodailla enempää, mutta kun on hyvä sauma niin jatkan rauhalliseen tahtiin.
   
 18. supertassu

  supertassu Aktiivinen jäsen

  Miten mä siis haen tonne? Onko servulla joku postilokero tms?
   
 19. Pilvinen

  Pilvinen Henkilökunta Ylläpitäjä Valvoja

  Ei tarvi hakea.
   
 20. supertassu

  supertassu Aktiivinen jäsen

  Tarkotan siis vartijaksi tms.
   
 21. Jupit3r_

  Jupit3r_ Jäsen

  Eteneekö tämä?
   
 22. Pilvinen

  Pilvinen Henkilökunta Ylläpitäjä Valvoja

  Etenee sitten, kun on liikaa vapaa-aikaa. Tällä hetkellä ei. Rituals of the old on etusijalla.
   
 23. PeliJuusto

  PeliJuusto Uusi jäsen

  Onkos Tämä Vieläkin Toiminnassa vaikuttaa aivan mahtavalta serveriltä!
   
 24. Pilvinen

  Pilvinen Henkilökunta Ylläpitäjä Valvoja

  On, mutta valitettavasti en ole ehtinyt jatkaa Mustavuoren kehittämistä koska mulla on ollut niin kova kiire Rituals of the oldin kanssa. Tää pysyy tällaisena pöytälaatikkoprojektina toistaiseksi. Palvelin on kyllä auki ja sitä voi käydä ihmettelemässä.
   
 25. Aikalainen

  Aikalainen Jäsen

  Ööö.. en kyl ajatellut että 1930 ois ollut vankiloita:smile:

  Muuten ihan Tosi Kiva servu, kun kuvissa pilkottaa myös tähtiTaivas:):snowman::poutingcat:
   
 26. Pilvinen

  Pilvinen Henkilökunta Ylläpitäjä Valvoja

  1750 perustettiin Suomen ensimmäinen vartavasten vankilana toiminut rakennus. Sitä ennenkin vankiloita on ollut muiden rakennusten kellareissa aina 1400-luvulta asti.
   
 27. Eki

  Eki Aktiivinen jäsen

  Kyllä, 1930, neljä vuotta ennen natsihallintoa saksassa ja kuusitoista vuotta ensimmäisestä maailmansodasta oli vankiloita. Yllätyitkö?
   
 28. Piksutin

  Piksutin Jäsen

  Mitenhän tänne pääsisi vartijaksi. Pääsi tutkimaan paikkoja tuolla, kun siellä ei hirviästi porukkaa ole. Pääsisin pistämään porukkaa selliinkin ja näin ollen siellä voisi olla parikin tyyppiä paikalla. Ymmärrän hyvin että on todella alkutaipaleella vielä, mutta jos mahdollisuus vartijaksi olisi päästä olisi kiva :)
   
 29. Oka

  Oka Aktiivinen jäsen

  Avaimia ei kai tuu lisää joten aulaa pidemmälle ei pääse.
   
 30. Jupit3r_

  Jupit3r_ Jäsen

  Milloin tää etenee
   
 31. Oka

  Oka Aktiivinen jäsen

  Idea oli loistava, ja pelaaminen oli todella hauskaa silloin jo puoli vuotta sitten. Toivottavasti Pile hylkää sen jonneprojektinsa ja alkaa kehittämään tätä.
   
 32. Pilvinen

  Pilvinen Henkilökunta Ylläpitäjä Valvoja

  Kiitos, Oka. Tilanne ei ole muuttunut kuukaudentakaisesta mitenkään. Star and Serpent tiimin koko on kasvanut ja mulla on vain kokoajan enemmän tekemistä.
   
 33. Jupit3r_

  Jupit3r_ Jäsen

  Milloin tää on valmis ;D
   
 34. Pilvinen

  Pilvinen Henkilökunta Ylläpitäjä Valvoja

  Sitten, kun sä teet sen valmiiksi.
   
 35. EzixPlayZ

  EzixPlayZ Jäsen

  pilvinen aiotko myydä tän servun jollekin?
   
 36. EzixPlayZ

  EzixPlayZ Jäsen

  samanlailla kun aurinkomaan?
   
 37. Pilvinen

  Pilvinen Henkilökunta Ylläpitäjä Valvoja

  En. Miten niin?
   
 38. Valdepalde

  Valdepalde Jäsen

  Älä huoli. Ei sun rahat riitä tän ostamiseen
   
 39. Joonajohannes

  Joonajohannes Jäsen

  Varmaan olis vanhempien rahat käytössä sillon
   
 40. ihminen1

  ihminen1 Jäsen

  Onko yhä toiminnassa?
   
  Viimeksi muokattu: 12.8. 2018
 41. Pilvinen

  Pilvinen Henkilökunta Ylläpitäjä Valvoja

  https://snag.gy/EsrWV9.jpg

  Onko sulla ongelmia yhdistämisessä, vai miksi kysyt?
   
  Viimeksi muokattu: 12.8. 2018
 42. ihminen1

  ihminen1 Jäsen

  Kyllä, minulla on ongelmia yhdistämisessä.
   
  Viimeksi muokattu: 12.8. 2018
 43. Pilvinen

  Pilvinen Henkilökunta Ylläpitäjä Valvoja

  Tämä oli hyödyllinen ja rakentava vastaus. Jatkossa vastaavista viesteistä annetaan varoitus ja ne poistetaan.
   
 44. Pilvinen

  Pilvinen Henkilökunta Ylläpitäjä Valvoja

  Eiköhän me tuota tehdä niin, että annan mennä vanhaksi ton mustavuori.info domainin, kun en ole siitä super innoissani.

  Vankila ei ole enää auki, mutta oon pitänyt tuolla testipalvelinta - jolle mulla ei ole myöskään aikaa.

  Periaatteessa palvelinkone jatkaa olemassaoloaan vaikka domain menee vanhaksi. Ainakin nyt toistaiseksi, kun ei sille ole ollut hirveästi käyttöä.

  Jatkossa tuonne voi yhdistää osoitteella vps384000.ovh.net